Sommereventyr for hele familien

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Lillehammer og Gudbrandsdalen er et eldorado for barnefamilier, enten dere skal reise på sommerferie, miniferie eller helgetur.

ZOM_4314EsbenHaakenstad-Hunderfossen
La barna boltre seg i naturskjønne og trygge omgivelser / Foto: Esben Haakenstad

Eventyrlige Hunderfossen Familiepark

Hunderfossen Familiepark er blant de største familieparkene i Norge. Det er lett å kjenne igjen parken med det 14 meter høye trollet som skuer utover Gudbrandsdalen. Hunderfossen Familiepark er som en stor eventyrverden, med fantastiske opplevelser for hele familien. Parken ligger kun 20 minutters kjøretur fra sjarmerende Lillehammer Sentrum.

Hunderfossen Familiepark finner du blant annet Eventyrslottet, berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante, Ivo Caprinos Eventyrgrotte, Trollfallet og ikke minst den spennende kveldsforestillingen «Trollnatt» hvor trollene våkner til liv.

800x500-Hunderfossen-Trollet-KirstiHovde
Trollet i Hunderfossen Familiepark er 14 meter høyt og 70 tonn tungt / Foto: Kirsti Hovde

Tilrettelagt for hele familien

Parken er tilrettelagt for barn i ulike aldre, med suverene områder og fasiliteter tilpasset også de minst barna. Det gjør det enkelt å være på besøk med hele familien. Her finnes det noe for alle, fra yngste- til eldstemann.

Parken har store, naturskjønne områder. Her kan barna kan boltre seg i trygge omgivelser, mens de voksne kan ta en kopp kaffe og nyte omgivelsene med god oversikt over barnas aktivitet. Ikke minst er Hunderfossen Familiepark kjent for å ha god flyt, og mindre kø enn mange andre fornøyelsesparker.

Les mer: Familie- og fornøyelsesparker

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Når solen senker seg, våkner trollene til liv

Når skumringen smyger seg inn mellom trærne på Hunderfossen, våkner skapninger fra skog og bergsprekker. Bli med på «Trollnatt» og opplev huldrespill og troll-lek, eventyr, teater, attraksjoner og moro hele kvelden til ende. Alt omgitt av spennende musikk, fakler og mystikk.

TROLLNATT
Når solen går ned, våkner trollene til liv i «Trollnatt» / Foto: Hunderfossen Familiepark

I sommer kan du oppleve et nytt eventyr med den nye dronningen Hilde Lyrån, også kjent som mammaen til Karsten i «Karsten og Petra», i hovedforestillingen «Askeladden og Dronningen på Kongsgården». Forestillingen vil foregå på en ny scene som ingen har sett maken til. På Hunderfossen har nemlig selveste Kongsgården reist seg!

Bli med på reise inn i Lilleputthammer

Å reise på eventyr betyr å utforske og oppleve noe nytt og spennende. Hva med å la barna dra på ut på eventyr i en minityrutgave av Lillehammer By? I Lilleputthammer, «Den lille byen med det store hjertet», kan barna slå seg løs mellom husene som er tro kopi av de gamle trehusene i Lillehammer Sentrum.

Lilleputthammer2_Esben Haakenstad.jpg
Møt Hedda og Ola i Lilleputthammer / Foto: Lilleputthammer

I Lilleputthammer kan du møte maskotene Ola og Hedda som er veldig glade i å leke med barna. Ola er superfornøyd, for han har sin egen godteritunnel å vise fram til alle barna. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.

La barna drømme seg bort

«Barnas Bokby» er en liten ”by” i byen Lilleputthammer. Midt i storgata i  finner du en unik attraksjon – på verdensbasis! «Barnas Bokby» har den største samlinga med brukte barnebøker, ca 12000 bøker fordelt på 5 hus. Hver aldersgruppe og tidsepoke har ”sitt hus”. Her finner du alt fra ”Da-mor-og far-var-små-huset”, med bøker fra 1900 – 1970 til «Tegneseriehuset» med  tegneserier, magasiner og pocketbøker. La barna få drømme seg bort i eventyr og historier!

Lilleputthammer-BarnasBokby
Husker du? La barna drømme seg bort i «Barnas Bokby» / Foto: Lilleputthammer

Eventyret om vennene i «Vennebyen»

På sommeren kan du oppleve forestillingen «Vennebyen» i Lilleputthammer. Da får barna møte Apa, Ted og Elfie i familieparken. Det svinger med musikk, sang og dans i sirkusteltet på Byscenen. Bestevennene fra «Vennebyen» lokker frem latteren hos både store og små. Det blir alltid litt tullete når Apa er i gang, men heldigvis er omtenksomme Ted i nærheten og rydder opp.

Vennebyen-Film

Møt de «Tre bukkene bruse…»

Barnas Gård ligger rett ved Hunderfossen Familiepark. På Barnas Gård finnes 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Her kan barna mate lammene, kjenne den varme mulen til ponnyen, snike seg inn på reven og lamaene, hoppe i høyet eller sprette rundt med «De tre bukkene Bruse…». Les mer om hvert dyreslag her. Velkommen til koselige opplevelser med dyrene på gården!

Esben-Haakenstad -EHZ_2057_Kalender.jpg
På Barnas Gård kan du hilse på «Bukken Bruse» / Foto: Esben Haakenstad

På vakre Maihaugen på Lillehammer bor det både lam, høner, griser, hester, kuer og kaniner. Om sommeren er de ute på beite rundt omkring i friluftsmuseet, og barna kan gjerne komme bort og klappe og kose.

Les mer: Gårds- og seteropplevelser

800x500-Maihaugen-Geiter-JørgenSkaug
Killinger i lek på Maihaugen / Foto: Jørgen Skaug

Å reise med barn krever at det finnes opplevelser og aktiviteter for hele familien, både for de minste, de mellomste, de største og de voksne. Nå kan du bli med på familieeventyr i Lillehammer og Gudbrandsdalen, det perfekte reisemålet for barnefamilier i sommer! Her venter et hav av aktiviteter og opplevelser for deg og familien hele året, og det er trygge og gode omgivelser å boltre seg i, sommer som vinter. Regionen er lett tilgjengelig med trygg og fin reise vei både med bil og kollektivtransport, noe som gjør reisen enkel.

Velkommen til eventyrlige opplevelser. For mer inspirasjon og informasjon, les mer på lillehammer.com

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.