Velkommen til Norges største vintereldorado for barnefamilier

Foto: Gisle Johnsen / Hafjell Alpinsenter

Planlegger du årets skiferie? Kun noen timers reisevei unna kan du oppleve Norges største vintereldorado for barnefamilier. Her finner du 5 store alpinsentre med Hafjell og Kvitfjell i spissen, milevis med perfekte langrennsløyper, hundekjøring, Hunderfossen Vinterpark, aking i Kanthaugen, Lillehammer Olympiske bob-bane, sjarmerende Lillehammer sentrum og et hav av andre aktiviteter for store og små! 


Skiferie som passer for hele familien

Det viktigste med skiferie er det viktigste at alle har det gøy, uansett ferdigheter. I regionen finner du 5 av Norges største og beste alpinsentre som ligger på Hafjell, Kvitfjell, Gålå, Sjusjøen og Skeikampen. Kjøper du 6-8 dagers kort kan du få et Lillehammer Ski Resorts kort som gjør at du kan kjøre i både Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen og Sjusjøen på samme kort. 

Alle de store anleggene har flotte barneområder det er perfekt å starte i, og supre parker og løyper tilpasset alle nivåer. Barneområdene for de minste er gratis, og ofte tar maskotene en tur innom for å hilse på. Noen timer på skiskole er også garantert en hit for barna. Å leie en hytte / leilighet eller booke seg inn på et familievennlig hotell i eller rett ved bakken, er midt i blinken.

Er dere en familie som er glade i langrenn, så kan regionen skilte med milevis med noen av landets beste langrennsløyper. Her finnes alt fra lett terreng for de minste, til lange fjellturer og treningsturer. En tur på hotell i høyden er perfekt for hele familien, da får dere gjerne "alt i ett" med god mat, ski-in / ski-out og familievennlige aktiviteter. Velg mellom våre vakre fjellområder på Venabygdsfjellet, Kvamsfjellet, Gålå, Skeikampen, Espedalen, Nordseter, Sjusjøen, Øyerfjellet/Hafjell og Kvitfjell. pulvinar dapibus leo.

Reise hit med bil

Det er veldig enkelt å komme seg hit med bil, og det er gode kjøreforhold hele veien.

Noen avstander:

Oslo - Lillehammer: 2t 22 min

Oslo - Hafjell: 2 t 34 min

Oslo - Kvitfjell: 3 t 46 min

Oslo - Gålå: 3 t 39 min

Oslo - Sjusjøen: 2 t 27 min

Oslo - Skeikampen: 3 t 13 min

Oslo - Nordseter: 2 t 14 min

Oslo - Kvamsfjellet 3 t 36 min

Oslo - Espedalen: 3 t 12 min

Oslo - Venabygdsfjellet: 3 t 7 min

Reise med buss

Det går skibusser fra Oslo til både Hafjell og Kvitfjell. Lokalt går det faste skibusser fra Lillehammer daglig.

Reise med tog

Det er enkelt og behagelig å ta toget til Lillehammer. Det er fullt mulig å bo i Lillehammer sentrum, og ta skibuss til flere av anleggene. Det går også skiløyper fra så og si sentrum. 

Det ultimate familieeventyret

10 tips til en mindre stressfylt familieferie

Det tar tid å planlegge, pakke bag, finne frem skiutstyr, handle og gjøre alt klart for alle. Her er 10 tips som kan bidra til å gjøre familieferien litt mindre stressfylt:

  1. Lei utstyr, både alpint og langrenn. Utstyret er tipp, topp og siste sort.
  2. Bo med halvpensjon, så slipper du å tenke på middag
  3. Meld barna på skiskole , så får de noen artige timer i bakken og bedre skiferdighet
  4. Sjekk hvilke overnattingssteder som er tilpasset barnefamilier
  5. Reis med offentlig transport (Du kan ta toget til Lillehammer, Hafjell eller Ringebu, eller skibuss fra Oslo til Hafjell eller Kvitfjell. Det går også skibusser fra Lillehammer)
  6. Bo midt i bakken - finn en hytte eller leilighet som har ski-in / ski-out
  7. Finn roen i høyfjellet på et av de flotte og trivelige høyfjellshotellene hvor du får "alt på et sted"
  8. Planlegg aktiviteter som passer for hele familien
  9. Sett av litt voksentid til hver med f.eks shopping og velvære, eller hva med en god skitur?
  10. Bestem dere for "mobilfrie" soner eller perioder slik at dere får rom for de gode samtalene

Skiferie kan inneholde så mye mer en ski. Her finnes et fantastisk utvalg av aktiviteter for barnefamilierI februar og mars er et besøk i Hunderfossen Vinterpark på kveldstid en magisk opplevelse for hele familien. Parken ligger noen minutter med bil fra Lillehammer og Hafjell, og forvandles parken til et eventyr i snø og is med både iskatedral og snøhotell, og trollene våkner til liv. 

Står fart og spenning på menyen er en tur i bob- og akebanen, aking i Kanthaugen i, en tur med hundespannklatring på Tyrili, en tur i Lekeland Hafjell eller en tur på badeland helt perfekt, for å nevne noen av mulighetene.

Er dere glade i gode kulturopplevelser, så er en tur på Maihaugen, Norsk Vegmuseum, Norges Olympiske Museum eller Lillehammer Kunstmuseum midt i blinken.

Sjarmerende shopping

Lillehammer sentrum byr på et sjarmerende handelsmiljø med moderne og spennende butikker og byen har flere spesialforretninger. Her kan er det bare å nyte Norges flotteste gågate med en god kaffekopp i hånda. Det er suverent å bo i Lillehammer sentrum, og ha det som base for alle aktivitetene og opplevelsene i nærområdet. Du kan ta toget dit, og langrennsløypa starter faktisk rett i nærheten av sentrum.

Trivelige Landsbyen Ringebu ligger litt lengre nord i Gudbrandsdalen, og er nærmeste handelssentrum for Kvitfjell. 

lillehammer.com