Her brukes naturen som en uendelig stor lekeplass

I Lillehammer og Gudbrandsdalen er naturen som en uendelig stor lekeplass. Tilgangen er der - rett utenfor stuedøra. Her leker voksne og barn side om side, og med kun få meter til fantastiske naturopplevelser kan man boltre seg fritt. Fjellheimen byr på flotte fjellturer, sykling på grus, sti eller i utforløyper, riding i fjellet, rafte eller prøve elvebrett og juving i Sjoa, padle kano og kajakk, kjøre hundespann på barmark og mye, mye mer. 

I området finner du 10 av Norges flotteste fjellområder: Kvamsfjellet, Gålå, Venabygdsfjellet, Kvitfjell, Skeikampen, Espedalen / Skåbu, Øyerfjellet / Hafjell, Nordseter, Synnfjell og Sjusjøen. Her har du også tilgang til to av Norges nasjonalparker, Rondane og Langsua. Alle områdene har utallige aktivitetsmuligheter og milevis med noen av landets beste tur- og sykkelstier. 

Alle fjellområdene kan tilby supre overnattingssteder fra høyfjellshotell og fjellstuer til hytter og leiligheter. Uansett hvor du befinner deg vil det være kort avstand til neste fjellområde, eller til sjarmerende handelssentrum med unik trehusbebyggelse som Lillehammer og landsbyen Ringebu. 

Hvordan reise hit?

Finn overnatting

Downhill og Bike Parks

Downhill er kjempeartig sykling som passer alt fra nygebynnere til profesjonelle. Hafjell Bike Park omtales som Europas beste. Her tilbys heisbasert sykling og det finnes et omfattende løypenett for alt fra begynnere og barnefamilier. Sjusjøen Mountain Bike Park har et variert utvalg av sykkelløyper og stier.

Rafting, riverboard og juving i Sjoa

Sjoa er kjent som Norges absolutt beste raftingelv, og er en fantastisk opplevelse. Du kan også prøve deg på riverboarding, juving og brupendling. 

Fjellridning

Opplev fjellet fra hesteryggen! Ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall. Her kan alle som ønsker å oppleve fjellet fra hesteryggen bli med på tur, fra nybegynner til mer erfaren.  Bli med på rideferie og rideweekend, heldagsturer, 3-, 2, og 1-timers turer.

Fjellturer

Opplev den spektakulære naturen med vandring. Dra på små tilgjengelige utflukter, eller sikt på den høyeste toppen. Vakre solnedganger du kan drømme deg bort i og fjelltopper med skue så langt øyet kan se. Gudbrandsdalen med sine gamle sanatorier er historisk kjent for å ha den friskeste luften, så her er det bare å trekke inn.

Sykling

Gudbrandsdalen er et sykkeleldorado. Mulighetene er mange, her finner du fantastisk sykkelterreng både for nybegynnere og de litt mer erfarne. Alt fra mer teknisk krevende ruter til snillere turer på gode fjell- og seterveger og lett fjellterreng. Fjellområdene har et rikt nett av skiltede ruter.

Kano- og kajakk

Å padle er en idyll og en flott måte å utforske naturen på. I Lillehammer og Gudbrandsdalen finnes det utallige vann og elver som kan utforskes med padleåren i vannoverflaten. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. 

Hundekjøring på barmark

Du kan også prøve hundekjøring på barmark om sommeren. La ivrige trekkhunder ta deg med på en eventyrlig reise gjennom vakkert fjellandskap. Hundekjøring er en helt fantastisk måte å oppleve naturen og stillheten på. Du kan kjøre selv, eller sitte på.

Brupendling

Brupendling er en aktivitet som er full av adrenalin: tenk deg at du står på den ene enden av brua, innfestet i klatresele og solide tau. Så mangler det kun at du tar et bittelite skritt før du er i ”fritt fall” ned mot elva. Heldigvis strammer tauene seg gradvis før du er helt nede, og du oppnår en pendelbevegelse over mot den andre siden av brua. 


Send oss en melding

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: