Gudbrandsdalen – en uendelig stor lekeplass

Gudbrandsdalen – en uendelig stor lekeplass

Lillehammer og Gudbrandsdalen er som en uendelig stor lekeplass med fantastiske naturområder og aktivitetstilbud. Fjellheimen byr på flotte fjellturer, sykling på grus, sti eller i utforløyper, riding i fjellet, rafting, elvebrett og juving i Sjoa, kano- og kajakkpadling, hundekjøring på barmark og mye, mye mer. 

I området finner du 10 av Norges flotteste fjellområder med Kvamsfjellet, Gålå, Venabygdsfjellet, Kvitfjell, Skeikampen, Espedalen / Skåbu, Øyerfjellet / Hafjell, Nordseter, Synnfjell og Sjusjøen. Her har du også tilgang til to av Norges nasjonalparker, Rondane og Langsua. Alle områdene har utallige aktivitetsmuligheter og milevis med noen av landets beste tur- og sykkelstier. 

Alle fjellområdene kan tilby supre overnattingssteder fra høyfjellshotell og fjellstuer til hytter og leiligheter. Uansett hvor du befinner deg vil det være kort avstand til neste fjellområde, eller til sjarmerende handelssentrum med unik trehusbebyggelse som Lillehammer og landsbyen Ringebu. 

8 supre aktiviteter for høsten:

Downhill og Bike Parks

Downhill passer alt fra nybegynnere til profesjonelle. Hafjell Bike Park omtales som Europas beste. Her tilbys heisbasert sykling. Sjusjøen Mountain Bike Park har et variert utvalg av sykkelløyper og stier.

Rafting, riverboard og juving i Sjoa

Prøv rafting i Sjoa som er kjent som Norges absolutt beste raftingelv, og er en fantastisk opplevelse. Du kan også prøve deg på riverboarding, juving og brupendling. 

Fjellridning

Opplev fjellet fra hesteryggen! Ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall. Her kan alle som ønsker å oppleve fjellet fra hesteryggen bli med på tur, fra nybegynner til mer erfaren.  Bli med på rideferie og rideweekend, heldagsturer, 3-, 2, og 1-timers turer.

Fjelltur

Opplev den spektakulære naturen med flotte fjellturer og fjelltopper med utsikt så langt øyet kan se. Gudbrandsdalen byr på mange flotte fjellområder og toppturer. 

Sykling

Gudbrandsdalen er et sykkeleldorado. Mulighetene er mange, her finner du fantastisk sykkelterreng både for nybegynnere og de litt mer erfarne. Alt fra mer teknisk krevende ruter til snillere turer på gode fjell- og seterveger og lett fjellterreng. Fjellområdene har et rikt nett av skiltede ruter.

Kano- og kajakk

Å padle er en idyll og en flott måte å utforske naturen på. I Lillehammer og Gudbrandsdalen finnes det utallige vann og elver som kan utforskes med padleåren i vannoverflaten. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. 

Hundekjøring på barmark

Du kan også prøve hundekjøring på barmark om sommeren. La ivrige trekkhunder ta deg med på en eventyrlig reise gjennom vakkert fjellandskap. Hundekjøring er en helt fantastisk måte å oppleve naturen og stillheten på. Du kan kjøre selv, eller sitte på.

Brupendling

Brupendling er en aktivitet som er full av adrenalin: tenk deg at du står på den ene enden av brua, innfestet i klatresele og solide tau. Så mangler det kun at du tar et bittelite skritt før du er i ”fritt fall” ned mot elva. Heldigvis strammer tauene seg gradvis før du er helt nede, og du oppnår en pendelbevegelse over mot den andre siden av brua. 


Send oss en melding