Gårdsferie for hele familien i vakre Gudbrandsdalen

I Lillehammer og Gudbrandsdalen er dyrene og gården en stor del av hverdagen. La barna få lære seg om de ulike dyrene, og om gårds- og sæterlivet både i dag og flere hundre år tilbake i tid. Her er det muligheter for å mate og kose med dyrene, hoppe i høyet eller være med en tur i fjøset. Dere kan også bo på en av de sjarmerende gårdsperlene som ligger i nærområdet, og oppleve ekte gårdsfrokost.

Barnas Gård

Barn + dyr = sant. Bare noen meter unna Hunderfossen Familiepark finner du idylliske Barnas Gård på en idylliske husmannsplass fra 1700-tallet. Her kan du dele koselige dyreopplevelser med familie og venner. På gårdens finner du 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Her er det rom for full lek i trygge omgivelser. Barna kan hoppe i høyet, og det finnes både lekestativ og klatreløype. Bor du på Hunderfossen Hotell eller Hunderfossen Camping, så er det bare få meter til både Barnas Gård og Hunderfossen Familiepark.

Slik var det på landet i gamle dager

Maihaugen på Lillehammer er en annerledes lekeplass med mange spennende opplevelser. Gi barna en smakebit av hvordan livet var i gamle dager. På Barnas Maihaugen er husdyrene er de samme som på 1890-tallet. Her kommer de gamle husene til liv på sommeren, og bosettes med både mennesker og dyr. Menneskene er i tidsriktig habitt tilpasset den aktuelle tidsalderen. På sommeren kan du oppleve flere norske husdyr som sau, geit, gris, ku, hest, høner og kaniner i sine naturlige omgivelser på Maihaugen. Friluftsmuseet er et idyllisk leke- og turområde hvor barna kan løpe fritt, og man kan vandre rundt i historiske omgivelser.

Barnas Maihaugen

Maihaugen på Lillehammer er et av de største museene i Norge – et levende museum som byr på både kulturopplevelser og familieaktiviteter. Barnas Maihaugen er en annerledes lekeplass, men kanskje best kjent for husene i bygda, hvor du møter kulturen og levemåten i det gamle bondesamfunnet. Om sommeren arrangeres egne omvisninger for barn, og barna kan prøve seg på ulike leker fra gamle dager eller hilse på husdyra. 

Lillehammer og Gudbrandsdalen er lett tilgjengelig både med bil og kollektivtransport. Les mer her!

Her finner du et kvalitetessikret utvalg av overnattingssteder som setter familien i fokus. Book her!

Opplev ekte seterliv

Bli med til seters på Kittilbu Utmarksmuseum og opplev det idylliske og yrende livet på Volden seter en hel uke i juli. På setra kan du delta på en rekke seteraktiviteter, som spinning av garn og kinning av smør. På hele området er det et yrende dyreliv, og du kan både lære, se og oppleve det tradisjonelle seterlivet. Selvfølgelig med mulighet for å spise tradisjonell rømmegrøt.

Kittilbu Utmarksmuseum

Kittilbu er besøkssenter for  Langsua nasjonalpark. Her kan du følge menneskets historie i og rundt områdene ved Langsua helt tilbake til steinalderen. Elgfangst, jakt og fiske, jernutvinning og frodige fjellbeiter har lokket menneskene hit. Besøk utstillingene på museet eller gå kulturstien. Årlig arrangeres seteruker med dyr og  seterlunsj på Volden seter.

Overnatting på gård

Paulsrud Gård - et idyllisk småbruk i Gausdal

Vakre Paulsrud Gård i Gausdal er en liten perle for familier som ønsker å oppleve ekte gårdsliv. Her kan du bo i autentiske omgivelser, og være en del av den daglige gårdsdriften. Nyt rykende ferskt hjemmebakt brød fra en vedfyrt bakerovn, ferske egg og melk rett fra tanken til frokost. Her får du morgenkaffen med en fantastisk utsikt og rolige omgivelser. På gården er det svært barnevennlig miljø med snille hunder og katter, i tillegg til kyr på jordet og i fjøset. La barna boltre seg i vakre og trygge omgivelser, her er det ingen biltrafikk.

Skarsmoen Gård

Idylliske Skarsmoen Gård ligger i et skogsområde mellom Øyer og Tretten. Gården har aktivt husdyrhold med ku og søte kalver. Her er det flott natur og ingen gjennomgangstrafikk, så man kan bare nyte stillheten. På gården finner du hester som elsker oppmerksomhet, katter som liker å få litt kos, kaniner som elsker grønnsaker og hunden, Iris, som alltid er i hælene på matmor. Gården har i dag ca 30 melkekyr og mange ungdyr.  På turer i naturskjønne omgivelser (merkede turstier) kan en oppleve å møte elg, rådyr og annet vilt. Det er også kort vei til Lågen, som kan by på gode fiskemuligheter.

Glad i dyr? Da må du oppleve fjellet fra hesteryggen!

Fjellridning

Opplev fjellet fra hesteryggen! Ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall. Her kan alle som ønsker å oppleve fjellet fra hesteryggen bli med på tur, fra nybegynner til mer erfaren.  Bli med på rideferie og rideweekend, heldagsturer, 3-, 2, og 1-timers turer, eller bli med på en instruksjonstime for å lære det mest grunnleggende. 


Send oss en melding

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: