Gårds- og seteropplevelser for små og store

Drømmer barna dine om å få være med på å mate og kose med dyrene? I Lillehammer og Gudbrandsdalen er dyrene og gården en stor del av hverdagen. La barna få lære seg om de ulike dyrene, og om gårds- og seterlivet både i dag og flere hundre år tilbake i tid. Her er det mulighet til å mate lammene, sprette rundt med geitene, hoppe i høyet eller kjenne varmen fra en kanin i fanget.

800x500-Hunderfossen-BarnasGård-EsbenHaakenstad
Foto: På Barnas Gård kan barna mate og kose med dyrene / Esben Haakenstad

Barn + dyr = sant

Barn liker og tiltrekkes av dyr. Allerede som veldig små er barna opptatt av, og har stor glede av, dyr i forskjellige former og fasonger. Som oss voksne, liker ulike barn ulike dyr. På Barnas Gård ved Hunderfossen finner du over 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Husdyrene på Barnas Gård er vant med barn og de aller fleste kan klappes og fores. De liker å bli dullet med, og kanskje de synes det er morsomt å se hvor rare vi mennesker er? Her kan du møte alt fra tradisjonelle husdyr til lama og jakokse. Bor du på Hunderfossen Hotell eller Hunderfossen Camping, så er det bare få meter til både Barnas Gård og Hunderfossen Familiepark.

Les mer: Bli kjent med dyrene på Barnas Gård

Esben-Haakenstad -EHZ_2057_Kalender
Nye vennskapsbånd knyttes når dyr og barn møtes / Foto: Esben Haakenstad 

Slik var det i gamledager

Maihaugen på Lillehammer er en annerledes lekeplass med mange spennende opplevelser. Gi barna en smakebit av hvordan livet var i gamle dager! På Barnas Maihaugen er husdyrene er de samme som på 1890-tallet. Her kommer de gamle husene til liv på sommeren, og bosettes med både mennesker og dyr. Menneskene er i tidsriktig habitt tilpasset den aktuelle tidsalderen. På sommeren kan du oppleve flere norske husdyr som sau, geit, gris, ku, hest, høner og kaniner i sine naturlige omgivelser på Maihaugen. Friluftsmuseet er et idyllisk leke- og turområde hvor barna kan løpe fritt, og man kan vandre rundt i historiske omgivelser.

800x500-Maihaugen-Høner-JørgenSkaug
Alle skal få! / Foto: Jørgen Skaug – Maihaugen
800x500-Maihaugen-Gardsliv4-JørgenSkaug
Mye som skal gjøres på en gård… / Foto: Jørgen Skaug – Maihaugen
800x500-Maihaugen-Geiter-JørgenSkaug
…men litt lek og moro må det være! Foto: Jørgen Skaug – Maihaugen

Opplev ekte seterliv

Bli med til seters på Kittilbu og opplev det idylliske og yrende livet på Volden seter en hel uke i juli. På setra kan du delta på en rekke seteraktiviteter, som spinning av garn og kinning av smør. På hele området er det et yrende dyreliv, og du kan både lære, se og oppleve det tradisjonelle seterlivet. Selvfølgelig med mulighet for å spise tradisjonell rømmegrøt.

800x500-Kittilbu-Seteruke
Åtte potter rømme, fire merker smør… / Foto: Kittilbu Utmarksmuseum – Randfjormuseene

Idyllisk overnatting på gård

Vakre Paulsrud Gård i Gausdal er en liten perle for familier som ønsker å oppleve ekte gårdsliv. Her kan du bo i autentiske omgivelser, og være en del av den daglige gårdsdriften. Nyt rykende ferskt hjemmebakt brød fra en vedfyrt bakerovn, ferske egg og melk rett fra tanken til frokost. Her får du morgenkaffen med en fantastisk utsikt og rolige omgivelser.

På gården er det svært barnevennlig miljø med snille hunder og katter, i tillegg til kyr på jordet og i fjøset. La barna boltre seg i vakre og trygge omgivelser, her er det ingen biltrafikk.

800x500-Kalv-PaulsrudGård
Deilig med en pust i bakken / Foto: Paulsrud Gård
800x500-Hjemmebakt-PaulsrudGård
Rykende ferskt hjemmebakt brød / Foto: Paulsrud Gård
800x500-Soverom-PaulsrudGård
Sov søtt i nystrøket sengetøy / Foto: Paulsrud Gård

Idylliske Skarsmoen Gård ligger i et skogsområde mellom Øyer og Tretten. Gården har aktivt husdyrhold med ku og søte kalver. Her er det flott natur og ingen gjennomgangstrafikk, så man kan bare nyte stillheten.

På gården finner du hester som elsker oppmerksomhet, katter som liker å få litt kos, kaniner som elsker grønnsaker og hunden, Iris, som alltid er i hælene på matmor. Gården har i dag ca 30 melkekyr og mange ungdyr.  På turer i naturskjønne omgivelser (merkede turstier) kan en oppleve å møte elg, rådyr og annet vilt. Det er også kort vei til Lågen, som kan by på gode fiskemuligheter.

800x500-Garden-Skarsmoen
Idylliske Skarsmoen Gård / Foto: Skarmoen Gård
800x500-Kalver-Skarsmoen.jpg
To gode venner / Foto: Skarsmoen Gård
800x500-Markjordbær-Skarsmoen.jpg
Det er noe helt spesielt med smaken av markjordbær… / Foto: Skarsmoen Gård

Å reise med barn krever at det finnes opplevelser og aktiviteter for hele familien, både for de minste, de mellomste, de største og de voksne. Nå kan du bli med på familieeventyr i Lillehammer og Gudbrandsdalen, det perfekte reisemålet for barnefamilier i sommer! Her venter et hav av aktiviteter og opplevelser for deg og familien hele året, og det er trygge og gode omgivelser å boltre seg i, sommer som vinter. Regionen er lett tilgjengelig med trygg og fin reise vei både med bil og kollektivtransport, noe som gjør reisen enkel.

Velkommen til eventyrlige opplevelser. For mer inspirasjon og informasjon, les mer på lillehammer.com

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.