Eventyrlig jul for hele familien

Eventyrlig jul for hele familien

Jula nærmer seg, og både store og små gleder seg til årets høydepunkt. Forventningene er skyhøye. Men det finnes heldigvis noen enkle triks for å innfri for både barn og voksne.

Kun 2 timer fra Oslo

Ekte julestemning

For å komme i skikkelig julemodus kan du rusle rundt i Julebyen Lillehammer som er kjent for den sjarmerende gågata  med trehusbebyggelse og hyggelige julepyntede butikker og lysende girlandere som pynter opp mellom trehusene. Kanskje finner du den perfekte julegaven nettopp her? I gågata kan du også prøve kanefart innimellom shopping og vandring i små koselige gater. Det finnes mange lune og trivelige spisesteder der du kan varme deg med en kakao foran peisen eller spise god lokal mat før du fyller opp julefortellingen din med enda flere opplevelser og juleminner. 

En annen opplevelser du bør få med deg, og som passer for hele familien, er en hundesledetur innover de majestetiske viddene. Her kommer du ut og rundt i naturen på en helt spesiell måte. Eller kanskje du vil suse på kjelke i full fart nedover bakkene på Kanthaugen bare et steinkast fra Lillehammer sentrum, eller på Gålå, med utsikt over Peer Gynts rike.

En fartsfylt ettermiddag som kiler i magen for både små og store. Kvalitetstid sammen med familie og venner gir påfyll og glede for både liten og stor.

Foto: Bård Gundersen

Julemarked på ekte vis

Full av julestemning og med mange morsomme aktiviteter lagt til i din julefortelling,  er du klar for å toppe det hele med ett av de mange tradisjonsrike julemarkedene som arrangeres i adventstiden. Her får du oppleve lun julestemning i ekte postkort-omgivelser. Fullspekket med opplevelser og aktiviteter kan du rusle rundt i autentiske miljø og nyte de vakre omgivelsene.

Flere tusen strømmer til Norges største friluftsmuseum Maihaugen når de inviterer til julemarked. Her kan du blant annet vandre i julepyntede hus fra middelalderen og frem til 1950-tallet. Du kan være med på juleverksted, pepperkakebaking, dukketeater, kanefart, spikking, fjøsbesøk og la deg inspirere av de 120 forskjellige salgsboder proppet med lokal håndtverk, kunst og mat. Kanskje finner du en julegave eller to også her også?

Les mer: Julemarkeder i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Den kalde fine tida

Snøen under skoene knitrer og frostrøyken står ut av munnen. Husker du første gang du var på skitur i skumringstimen rundt juletider? Det er en magisk opplevelse. Lyset og blåtimen er helt spesiell på denne tiden av året. Derfor bør du komme deg ut og oppleve den fantastiske naturen, og samle minner du husker lenge. Du kan ha fjellet nesten helt for deg selv med nypreparerte alpinbakker og perfekte langrennsspor

Foto: Bård Gundersen

Er Rudolf rød på nesen?

Reinsdyret Rudolf ligger i hardtrening nå før jul på Barnas Gård. Han og de andre dyrene kan du møte både i adventstiden og i romjulen. Julehøytiden blir nok travel for Rudolf, så han blir nok glad for litt ekstra kos. På gården finnes det mange dyr og barna kan være med på mange ulike aktiviteter.

Foto: Barnas Gård

Et steinkast fra Barnas gård, ligger Norsk Vegmuseum som også er verdt et besøk i adventstiden. Bli med på førjulskveld på Norsk Vegmuseum  med juleverksted, lys og musikk.

Kvelden avslutter du med en av de mange julekonsertene eller juleforestillingene som skal arrangeres. Her er det noe for enhver smak.

Så kan jula bare komme og du har julefortellingen din klar, full av ferske opplevelser og gode minner.

Velkommen til å feire jul sammen med oss i Lillehammer og Gudbrandsdalen.