Slik planlegger du det ultimate sommereventyret for hele familien

For at sommerferien skal bli best mulig, er det viktig at man planlegger godt med barnas behov i fokus. Barn i ulik alder har ulike behov og interesser, og det er viktig at det finnes «noe» som passer for alle. Vi gir deg derfor våre topp 3 ferietips til aktiviteter og opplevelser tilrettelagt for å reise med alt fra de minste til de største barna, slik at du kan planlegge den ultimate sommerferien for hele familien. Og når barna er fornøyde, ja da er vi foreldre fornøyde også! 

Sjekk ut disse topp 3 tipsene når du skal reise på sommerferie med barn i ulik alder:

 
1. Tips til å reise med små barn

Det er ikke bare – bare å reise på ferie med små barn. Det skal trilles, soves, spises, skiftes og underholdes. Se etter steder hvor det er greit å trille vogn og hvor det er tilrettelagt for små barn med stellerom, gode muligheter for å spise småbarnsmat eller amme. Er det spennende aktiviteter for de små i tillegg, ja da er mye gjort. 

Opplev småbarnsområdene i Hunderfossen Familiepark

Hunderfossen Eventyrpark er supert tilrettelagt med flotte stellerom og ammerom. Det er kjempefine grøntarealer å trille på og parken har egne småbarnsarealer både utendørs og innendørs hvor de minste kan få utfolde seg. I tillegg finner du trampoliner, picnic-bord og lekeplasser rundt omkring.

Det er griller på området slik at du kan ta med egen mat, og du kan leie en tralle ved inngangen slik at du kan ta med deg mat og bagger, og de små barna kan sitte på.Parken har også et utendørs badeland med eget barnebasseng for de minste. 

Les mer

Småbarnsområdet på Hunderfossen er flott tilrettelagt for de minste.

Besøk Miniatyrbyen Lilleputthammer – en liten by perfekt for små barn

Lilleputthammer i Hafjell er spesielt tilrettelagt for barn mellom 0 og 8 år. Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Parken har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og det er egne ammerom. 

I miniatyrbyen kan barna kjøre karuseller eller boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner. Det spilles teater og show flere ganger daglig i den lille byen! 

Les mer

Barna elsker å møte maskotene Ola og Hedda i Lilleputthammer.

Dyr + barn = sant! På Barnas Gård kan de minste kose med dyrene
 

På Barnas Gård Hunderfossen kan de små barna oppleve dyrene på nært hold. Her er dyrene vant til barnehender. De kan klappe, kose med og mate de fleste av dyrene. Området har flotte grøntarealer hvor det er flott å trille med vogn. Gården har klatreløype, lekeplass, hopping i høyet, traktorbane og rastemuligheter dersom dere ønsker å ta med egen mat.

Nytt av året er terrengbiler som barna kan kjøre, og en hinderbane hvor barna kan prøve å hoppe høyere enn en kanin. På lørdager kan man bli med på gårdsfrokos før åpningstid, og være med på å mate dyra. Gården ligger kun noen hundre meter fra Hunderfossen Familiepark.

Les mer

På Barnas Gård får barna nærkontakt med dyrene.

2.Tips til å reise med mellomstore barn

Mellomstore barn er både små og store på en gang. Derfor er det viktig at de får oppleve mestring i trygge former. La barna få veksle mellom aktiviteter som er «safe» og utfordre dem gjerne på noen litt mer actionfylte områder. De mellomstore barna er også mottagelige for kulturelt og historisk påfyll. 

Opplev fart og spenning i Hunderfossen Eventyrpark
 
Hunderfossen Eventyrpark er kjempegøy for mellomstore barn. Her kan de teste høydeparken, ta førerkort, kjøre Vikingskipet, den store berg- og dalbanen «Il Tempo Gigante», ta turen i raftingbanen, teste Trollfallet, kjøre GoCart og mye mer.
 

På kvelden i høysesongen kan barna oppleve oppsetningen «Trollnatt». Da våkner parken til liv, og trollene tar over. Energisenteret er veldig populært blant de mellomste banra. I opplevelsessenteret kan barna lære om vannkraft og fornybar energi, lære og leke. 

Les mer

En tur i Il Tempo Gigante får det garantert til å kile i magen!

Lær om livet i «gamle dager» på Barnas Maihaugen
 

Hele sommeren er det full fart på Maihaugen med aktiviteter for hele familien. For de mellomste barna er det kjempegøy å delta på vandreteater, ta rebusløpet, kose med dyra eller prøve fiskelykken.

På sommeren kommer husene til liv med mennesker i tidsriktige kostymer. Her kan barna lære seg om norsk kulturhistorie og om hvordan livet var i gamle dager. 

Les mer

På Maihaugen kan barna oppleve hvordan det var å være barn i gamle dager.

Opplev fjellet fra hesteryggen

 

La barna få oppleve fjellet fra hesteryggen! Å bevege seg i terrenget med hest er kjempespennende. Hestene tar seg frem over elver, stokk, og stein. Her kan alle som ønsker bli med på ridetur i fjellheimen, fra nybegynner til mer erfaren. Dere kan velge mellom rideweekend, heldagsturer, 3-, 2, og 1-timers turer, eller bli med på en instruksjonstime for å lære det mest grunnleggende. 

Les mer

Det er fantastisk å oppleve naturen fra hesteryggen. 

3.Tips til å reise med store barn

Mange foreldre leter etter litt tøffere aktiviteter, hvor de eldste barna kan få utfordret seg litt mer. Det er viktig at de eldste barna har lyst til å være sammen med resten av familien på ferie lengst mulig, og at det finnes aktiviteter som passer for dem. Det kan gjerne være aktiviteter som hele familien utfordres på.

Våte opplevelser i Sjoa med rafting,  juving og brupendling
 

La de største barna få prøve seg på rafting i Sjoa! Rafting passer for hele familien, fra de litt større barna og oppover. Fra 7 år og oppover kan man være med på familierafting. Sjoa er kjent som Norges absolutt beste raftingelv, og er en fantastisk opplevelse. 

La barna også prøve seg på juving og brupendling. Juving er en blanding av klyving/klatring, svømming og hopping ned i kulper og bevegelse til fots langs og i elva.  

Les mer

Familierafting er kjempespennende for alle

Downhillsykling i Hafjell Bike Park – Europas beste sykkelpark

Hafjell Bike Park omtales som Europas beste. Her finnes et omfattende løypenett for alt fra begynnere og barnefamilier, til proffer med løypemerking fra grønn til sort, akkurat som i alpint.  Når du har tatt gondol og stolheis opp venter turen ned igjen med høydeforskjell på 830 meter. De minste syklene passer allerede fra 8 år.

På toppen av gondolen er det laget en barneløype for de minste! Lån sykler gratis, her finnes også lekeplass, griller og sitteplasser, i tillegg til servering og toaletter på kaféen på Skavelen.

Les mer 

La barna få leke seg på sykkel i spennende terreng.

Sus utfor med hjulbob i 100 km/t i Lillehammer Olympiske Bob- og akebane
 

Med hjulbob kan du komme opp i en hastighet på 100 km/t, så du er garantert et aldri så lite adrenalin-kick! Aldersgrense 10 år med foresatt, 12 år uten foresatt. Dette er moro for hele familien! Bob-banen ligger rett ved Hunderfossen Familiepark,  Barnas Gård og Norsk Vegmuseum.

Les mer

Du kan komme opp i 100 km/t med en hjulbob.

Dette må du ikke gå glipp av

Trollnatt i Hunderfossen Familiepark

Når solen går ned, blir det trollfest på tirsd. - lørd. fra 13. juli - 4. august 2018! Opplev huldrespill og troll-lek, eventyr, teater, attraksjoner og moro.

Vennebyen i Lilleputthammer Familiepark

To daglige Vennebyshow "Bestevenner med blålys" i Lilleputthammer. Dere kan oppleve showet hver kveld i 1.juli - 31.juli.

Hunderfossen Familiepark

Hunderfossen Familiepark er blant de største familieparkene i Norge. Hele parken er som et stort eventyr. Her finner du blant annet Eventyrslottet, berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante, Ivo Caprinos Eventyrgrotte, Trollfallet og ikke minst den spennende kveldsforestillingen «Trollnatt» hvor trollene våkner til liv. Det er også et badeland inne i parken, så ta med badetøy! Her finnes det også griller og picnic bord dersom dere ønsker å ta med egen mat.

Lilleputthammer
Familiepark

Lilleputthammer familiepark er «den lille byen med det store hjertet». Byen er en minityrutgave og en tro kopi av gågata i Lillehammer. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola’s froskehopp. De kan boltre seg i aktiviteter, og i Barnas Bokby kan de bli med på lesestund. Det spilles teater og show flere ganger daglig i den lille byen, og Vennebyen er veldig populært!

Bade- og lekeland

Hva er vel mer artigere enn en dag med familien på et av våre badeland eller lekeland? Her finner du en oversikt over badeland som er supre for både barnefamilier og velvære, og lekeland hvor barna kan få boltre seg fritt. Barna dine vil garantert ikke kjede seg!

Barnas Gård

Bare noen meter unna Hunderfossen Familiepark finner du idylliske Barnas Gård. Her kan små og store kose seg sammen med dyrene. Prøv å mate sauene og geitene, gå noen meter fra hjortene og kos med kaninene. Snik dere inn på reven og lamaene. Her er det rom for full lek i trygge omgivelser. Barna kan hoppe i høyet, og det finnes både lekestativ og klatreløype.

Barnas Maihaugen

Maihaugen på Lillehammer er et av de største museene i Norge – et levende museum som byr på både kulturopplevelser og familieaktiviteter. Barnas Maihaugen er en annerledes lekeplass, men kanskje best kjent for husene i bygda, hvor du møter kulturen og levemåten i det gamle bondesamfunnet. Om sommeren arrangeres egne omvisninger for barn, og barna kan prøve seg på ulike leker fra gamle dager eller hilse på husdyra. 

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park omtales som Europas beste. Her finnes et omfattende løypenett for alt fra begynnere og barnefamilier. Når du har tatt gondol og stolheis opp venter turen ned igjen med høydeforskjell på 830 meter. De minste syklene passer allerede fra 8 år. Det finnes en barneløype på toppen av gondolen for de minste! Lån sykler gratis, her finnes også lekeplass, griller og sitteplasser, i tillegg til servering og toaletter på kaféen på Skavelen.

Fjellridning

Opplev fjellet fra hesteryggen! Ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall. Her kan alle som ønsker å oppleve fjellet fra hesteryggen bli med på tur, fra nybegynner til mer erfaren.  Bli med på rideferie og rideweekend, heldagsturer, 3-, 2, og 1-timers turer, eller bli med på en instruksjonstime for å lære det mest grunnleggende. 

Rafting, riverboard og juving i Sjoa

Rafting passer for hele familien, fra de litt større barna og oppover. Sjoa er kjent som Norges absolutt beste raftingelv, og er en fantastisk opplevelse. Du kan også prøve deg på riverboarding, juving og brupendling. Familierafting er en morsom opplevelse, en aktivitet som passer alle aldre. 

Norges Olymipske bob- og akebane

Har du lyst til å prøve deg på en ekte olympiske aktivitet er Lillehammer Olympiske Bob- og akebane verdt et besøk. Visste du at aldersgrensen på hjulbob er 10 år med foresatt, og 12 år uten foresatt? Et skikkelig adrenalin-kick!

Kano- og kajakk

Å padle er en familievennlig idyll og en flott måte å utforske naturen på, både for store og små. I Lillehammer og Gudbrandsdalen finnes det utallige vann og elver som kan utforskes med padleåren i vannoverflaten. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. En fin og avslappende aktivitet for barnefamilier.  

Vandring i fjellet

For barnefamilier finnes en rekke muligheter for fine og anbefalte sommer- og høstturer i lett terreng både på fjellet og i skogen. Opplev den spektakulære naturen med vandring – å bestige en topp, legge en stein på varden og lære navnet på nye fjelltopper er fin motivasjon for barna. De foreslåtte turene ligger i fjellområdene fra Lillehammer i sør til Rondane i nord.

Familiesykling

For barnefamilier er Lillehammer og Gudbrandsdalen et eldorado av sykkelstier i lett terreng både på fjellet, på grus, på vei og i skogen. Hva med å ta med barna på sætersykling?

Klatring

I Lillehammer sentrum finner du Norges råeste innendørs klatresenter, Tyrili Klatresenter. Her er det et eget rom hvor barna kan utfolde seg, i tillegg til mulighet for å booke en time med instruktør.


Send oss en melding

Share this:

Lik dette:

Lik Laster...
%d bloggere liker dette: