Det ultimate sommereventyret for hele familien

Bli med på familieeventyr i Lillehammer og Gudbrandsdalen! Her venter et hav av aktiviteter og opplevelser. Opplev lek og moro i kombinasjon med ekte, norsk kultur og naturskjønne omgivelser. Alt ligger til rette for å skape gode minner sammen med hele familien. Her er det trygt og godt, og du kan la barna få boltre seg fritt.

Hunderfossen Familiepark

Hunderfossen Familiepark er blant de største familieparkene i Norge. Hele parken er som et stort eventyr. Her finner du blant annet Eventyrslottet, berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante, Ivo Caprinos Eventyrgrotte, Trollfallet og ikke minst den spennende kveldsforestillingen "Trollnatt" hvor trollene våkner til liv. Det er også et badeland inne i parken, så ta med badetøy!

Lilleputthammer
Familiepark

Lilleputthammer familiepark er "den lille byen med det store hjertet". Byen er en minityrutgave og en tro kopi av gågata i Lillehammer. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp. De kan boltre seg i aktiviteter, og i Barnas Bokby kan de bli med på lesestund. Det spilles teater og show flere ganger daglig i den lille byen, og Vennebyen er veldig populært!

Dette må du ikke gå glipp av

20130801 HUNDERFOSSEN: Trollnatt sommeren 2013 ved Hunderfossen Familiepark.
FOTO: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN / HUNDERFOSSEN
Trollnatt i Hunderfossen Familiepark

Når solen går ned, blir det trollfest på tirsd. - lørd. fra 13. juli - 4. august 2018! Opplev huldrespill og troll-lek, eventyr, teater, attraksjoner og moro.

20130801 HUNDERFOSSEN: Trollnatt sommeren 2013 ved Hunderfossen Familiepark.
FOTO: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN / HUNDERFOSSEN
Vennebyen i Lilleputthammer Familiepark

To daglige Vennebyshow "Bestevenner med blålys" i Lilleputthammer. Dere kan oppleve showet hver kveld i 1.juli - 31.juli.

Bade- og lekeland

Hva er vel mer artigere enn en dag med familien på et av våre badeland eller lekeland? Her finner du en oversikt over badeland som er supre for både barnefamilier og velvære, og lekeland hvor barna kan få boltre seg fritt. Barna dine vil garantert ikke kjede seg!

Barnas Gård

Bare noen meter unna Hunderfossen Familiepark finner du idylliske Barnas Gård. Her kan små og store kose seg sammen med dyrene. Prøv å mate sauene og geitene, gå noen meter fra hjortene og kos med kaninene. Snik dere inn på reven og lamaene. Her er det rom for full lek i trygge omgivelser. Barna kan hoppe i høyet, og det finnes både lekestativ og klatreløype.

Barnas Maihaugen

Maihaugen på Lillehammer er et av de største museene i Norge – et levende museum som byr på både kulturopplevelser og familieaktiviteter. Barnas Maihaugen er en annerledes lekeplass, men kanskje best kjent for husene i bygda, hvor du møter kulturen og levemåten i det gamle bondesamfunnet. Om sommeren arrangeres egne omvisninger for barn, og barna kan prøve seg på ulike leker fra gamle dager eller hilse på husdyra. 

Lillehammer og Gudbrandsdalen er lett tilgjengelig både med bil og kollektivtransport. Les mer her!

Her finner du et kvalitetessikret utvalg av overnattingssteder som setter familien i fokus. Book her!

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park omtales som Europas beste. Her finnes et omfattende løypenett for alt fra begynnere og barnefamilier. Når du har tatt gondol og stolheis opp venter turen ned igjen med høydeforskjell på 830 meter. De minste syklene passer allerede fra 8 år. Det finnes en barneløype på toppen av gondolen for de minste! Lån sykler gratis, her finnes også lekeplass, griller og sitteplasser, i tillegg til servering og toaletter på kaféen på Skavelen.

Fjellridning

Opplev fjellet fra hesteryggen! Ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall. Her kan alle som ønsker å oppleve fjellet fra hesteryggen bli med på tur, fra nybegynner til mer erfaren.  Bli med på rideferie og rideweekend, heldagsturer, 3-, 2, og 1-timers turer, eller bli med på en instruksjonstime for å lære det mest grunnleggende. 

Rafting, riverboard og juving i Sjoa

Rafting passer for hele familien, fra de litt større barna og oppover. Sjoa er kjent som Norges absolutt beste raftingelv, og er en fantastisk opplevelse. Du kan også prøve deg på riverboarding, juving og brupendling. Familierafting er en morsom opplevelse, en aktivitet som passer alle aldre. 

Norges Olymipske bob- og akebane

Har du lyst til å prøve deg på en ekte olympiske aktivitet er Lillehammer Olympiske Bob- og akebane verdt et besøk. Visste du at aldersgrensen på hjulbob er 10 år med foresatt, og 12 år uten foresatt? Et skikkelig adrenalin-kick!

Kano- og kajakk

Å padle er en familievennlig idyll og en flott måte å utforske naturen på, både for store og små. I Lillehammer og Gudbrandsdalen finnes det utallige vann og elver som kan utforskes med padleåren i vannoverflaten. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. En fin og avslappende aktivitet for barnefamilier.  

Vandring i fjellet

For barnefamilier finnes en rekke muligheter for fine og anbefalte sommer- og høstturer i lett terreng både på fjellet og i skogen. Opplev den spektakulære naturen med vandring – å bestige en topp, legge en stein på varden og lære navnet på nye fjelltopper er fin motivasjon for barna. De foreslåtte turene ligger i fjellområdene fra Lillehammer i sør til Rondane i nord.

Familiesykling

For barnefamilier er Lillehammer og Gudbrandsdalen et eldorado av sykkelstier i lett terreng både på fjellet, på grus, på vei og i skogen. Hva med å ta med barna på sætersykling?

Klatring

I Lillehammer sentrum finner du Norges råeste innendørs klatresenter, Tyrili Klatresenter. Her er det et eget rom hvor barna kan utfolde seg, i tillegg til mulighet for å booke en time med instruktør.


Send oss en melding

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: