Bruk naturen som en uendelig stor lekeplass i sommer

Lillehammer og Gudbrandsdalen er en stor lekeplass med fantastiske naturopplevelser. Her kan du gå på flotte fjellturer, sykle på grus, sti eller i utforløyper, ri i fjellet, rafte eller prøve elvebrett og juving i Sjoa, padle kano og kajakk, kjøre hundespann på barmark og mye, mye mer. 

I området finner du 10 av Norges flotteste fjellområder: Kvamsfjellet, Gålå, Venabygdsfjellet, Kvitfjell, Skeikampen, Espedalen / Skåbu, Øyerfjellet / Hafjell, Nordseter, Synnfjell og Sjusjøen. Her har du også tilgang til to av Norges nasjonalparker, Rondane og Langsua.

Alle områdene har utallige aktivitetsmuligheter og milevis med noen av landets beste tur- og sykkelstier. Uansett hvor du befinner deg vil det være kort avstand til neste fjellområde, eller til sjarmerende handelssentrum med unik trehusbebyggelse som Lillehammer og landsbyen Ringebu. 

Hvordan reise hit?

Finn overnatting

Downhill og Bike Parks

Downhill er kjempeartig sykling som passer alle nivåer, fra små barn og nygebynnere til profesjonelle. Fantastiske omgivelser og løyper med ulike nivåer, gjør downhill til noe hele familien kan gjøre sammen. Hafjell Bike Park omtales som Europas beste. Her tilbys heisbasert sykling og det finnes et omfattende løypenett for alt fra begynnere og barnefamilier. Sjusjøen Mountain Bike Park har et variert utvalg av sykkelløyper og stier som passer for hele familien. 

Rafting, riverboard og juving i Sjoa

Rafting passer for hele familien, fra de litt større barna og oppover. Sjoa er kjent som Norges absolutt beste raftingelv, og er en fantastisk opplevelse. Du kan også prøve deg på riverboarding, juving og brupendling. Familierafting er en morsom opplevelse, en aktivitet som passer alle aldre. 

Fjellridning

Opplev fjellet fra hesteryggen! Ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall. Her kan alle som ønsker å oppleve fjellet fra hesteryggen bli med på tur, fra nybegynner til mer erfaren.  Bli med på rideferie og rideweekend, heldagsturer, 3-, 2, og 1-timers turer, eller bli med på en instruksjonstime for å lære det mest grunnleggende. 

Fjellturer

Opplev den spektakulære naturen med vandring. Dra på små tilgjengelige utflukter, eller sikt på den høyeste toppen. Vakre solnedganger du kan drømme deg bort i og fjelltopper med skue så langt øyet kan se. Gudbrandsdalen med sine gamle sanatorier er historisk kjent for å ha den friskeste luften, så her er det bare å trekke inn.

Sykling

Gudbrandsdalen er et sykkeleldorado. Mulighetene er mange, her finner du fantastisk sykkelterreng både for nybegynnere og de litt mer erfarne. Alt fra mer teknisk krevende ruter til familieruter på gode fjell- og seterveger og lett fjellterreng. Fjellområdene har et rikt nett av skiltede ruter.

Kano- og kajakk

Å padle er en idyll og en flott måte å utforske naturen på, både for store og små. I Lillehammer og Gudbrandsdalen finnes det utallige vann og elver som kan utforskes med padleåren i vannoverflaten. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. 

Hundekjøring på barmark

Du kan også prøve hundekjøring på barmark om sommeren. La ivrige trekkhunder ta deg med på en eventyrlig reise gjennom vakkert fjellandskap. Hundekjøring er en helt fantastisk måte å oppleve naturen og stillheten på. Du kan kjøre selv, eller sitte på.

Brupendling

Brupendling er en aktivitet som er full av adrenalin: tenk deg at du står på den ene enden av brua, innfestet i klatresele og solide tau. Så mangler det kun at du tar et bittelite skritt før du er i ”fritt fall” ned mot elva. Heldigvis strammer tauene seg gradvis før du er helt nede, og du oppnår en pendelbevegelse over mot den andre siden av brua. 


Send oss en melding

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: