7 favorittdestinasjoner for sykkelglade barnefamilier

Lillehammer og Gudbrandsdalen er et perfekt utgangspunkt for sykkelferie med hele familien. Her finner du landets beste områder for tursykling, og sykkeleldoradoene ligger tett i tett. Vi hjelper deg med å finne de beste og fineste sykkelområdene for barnefamilier.

Nytt_regionskart_Sykling2.jpg

Skeikampen

800x500-SyklingFamilie-Skeikampen-JonGunnarHenriksen

Skeikampen har et stort nettverk av seterveger med lite eller ingen trafikk perfekt for sykkelturer i alle vansklighetsgrader. Her finner du ruter skreddersydd for familier, og som du fint kan kombinere med fiske, bading eller bærplukking. Ønsker du turforslag for stisykling så finner du det her.

Praktisk informasjon: Skeikampen Opplevelser tilbyr sykler for utleie, og har utstyr som hjelmer og sykkelvogn.

Serveringspunkt: Sjekk serveringssteder på Skeikampen her

Favorittur for barnefamilier på Skeikampen: Seterrunden (3,9 km)

Sjusjøen

800x500-SyklingFamilie-Sjusjoen
Foto: Sjusjøen Skisenter

Sjusjøen og omegn kan by på et enormt nettverk av fjell- og seterveier og sykkelruter tilpasset alle nivåer. Lette og raske grusveier er perfekte for barnefamilier som sykler med sykkelvogn. God tilgjengelighet, mange turmål, vakkert åpent fjellterreng og stor variasjon i sykkelmulighetene, gjør Sjusjøen til en av de aller beste fjellsykkeldestinasjonene i Norge. Sykkelsesongen varer fra midten av juli til tidlig oktober. Sjusjøen Skisenter kan også by på Downhill sykling i Sjusjøen Mountain Bike Park.

Praktisk informasjon: Et eget sykkelkart for Sjusjøen og omegn får du kjøpt på Sport1 Sjusjøen. Sport1 Sjusjøen og Sjusjøen Skisenter tilbyr sykkelutleie

Serveringspunkt: Sjekk serveringssteder på Sjusjøen her

Favorittur for barnefamilier på Sjusjøen: Sjusjøen Rundt (8 km)

Hafjell / Øyerfjellet

800x500-SyklingFamilie-Hafjell.jpeg
Foto: Hafjell Alpinsenter

Øyerfjellet / Hafjell er et eldorado for syklister. Her finnes massevis av fine sykkelturer på koselige fjell- og seterveier og tilrettelagte sykkelstier i terrenget. Fjellet byr på mange små vann som kan friste til bading en varm sommerdag. Naturen er storslått med småkupert terreng. Du kan også ta gondolen i Hafjell og dra videre innover fra toppen av gondolbanen. På Hafjell finner du også Hafjell Bike Park, som er ledende i Norge på heisbasert sykling. De minste syklene passer fra 8 år.

Praktisk informasjon: Det finnes gode turkart for fjellet. Sykkelutleie og informasjon kan fås hos Hafjell Bike Park, Sport 1 Hafjell og Pellestova.

Serveringspunkt: Serveringssteder på Hafjell finner du på Pellestova, Ilsetra og i anlegget til Hafjell og på Hornsjø Høyfjellshotell

Favorittur for barnefamilier på Hafjell: Reinsfjell-Kriksfjell-Hitfjell (10-20 km)

Gålå

800x500-SyklingFamilie-Gålå-ØyvindWold
Foto: Øyvind Wold

Det er fantastiske muligheter for fine sykkelturer i Peer Gynts rike! Her er det turforslag i alle kategorier – fra litt teknisk krevende sykling på smale stier til rolig trilling over tregrensa! Gålå handel er et naturlig utgangspunkt for turer i dette området. Vær imidlertid klar over at turer som avsluttes med strekningen fra Gålåvannet til butikken får en kilometer skikkelig bratt motbakke på slutten, som gjør den mindre egnet for små barn.

Praktisk informasjon: Sykler kan leies gjennom Gålå Event.

Serveringspunkt: Serveringssteder på Gålå finner du her

Favorittur for barnefamilier på Gålå: Vesle-Jetningen rundt (10 km)

 Venabygdsfjellet

800x500-SyklingFamilie-Venabygdsfjellet-JuliaHamre
Foto: Julia Hamre

Venabygdsfjellet er inngangsporten til Rondane. Flere og flere sykkelentusiaster begynner å finne veien til Venabygdsfjellet. En sykkeltur på Venabygdsfjellet er en opplevelse i seg selv, her kan du oppleve det vakre fjellandskap fra sykkelsetet. Spennende sykkelstier eller behagelig grusvei – valget er ditt.

Praktisk informasjon: Du kan leie sykkel og hjelm på Spidsbergseter Resort Rondane eller Venabu Fjellhotell

Serveringspunkt: Serveringssteder på Venabygdsfjellet finner du her

Kvamsfjellet

800x500-SyklingFamilie-Kvamsfjellet-IanBrodie.jpeg
Foto: Ian Brodie

Rondablikk og Kvamsfjellet byr på fantastiske forhold og muligheter for sykling på både sti og grusvei. Her kan du blant annet sykle Peer Gynt Seterveg som starter på Vinstra og møter Kvam seterveg på grensa Sødorp/Kvam. På veien opplever du idylliske setergrender og spektakulær utsikt. Furusjøen rundt er også en populær tur godt tilrettelagt for syklister i alle aldre. Det er mange flotte steder for å ta en pause med gode muligheter for både bading og fisking

 

Praktisk informasjon: Du kan leie sykler på Hotel Rondablikk

Serveringspunkt: Ta lunsjen på Hotel Rondablikk

Favorittur for barnefamilier: Furusjøen Rundt (17,8 km)

Nordseter

800x500-SyklingFamilie-Nordseter
Foto: lommekjent.no

Nordseter ligger kun en kort kjøretur fra Lillehammer, og er et flott område for tursykling. Her er passe utfordringer for store og små. Du kan velge å sykle på lette veier eller krevende stier. Lillehammerfjellet byr på 300 km med sykkelstier for alle nivåer! Bussene fra Nordseter til Lillehammer kjører i sommerhalvåret med sykkelstativer for å kunne frakte sykkelturister til fjells.

Praktisk informasjon: Du kan kjøpe sykkelkart, få turtips og leie sykkel på Nordseter Fjellpark.

Serveringspunkt: Ta lunsjen på Nordseter Fjellpark Kafé & BakeriLillehammer Fjellstue eller på Hornsjø Høyfjellshotell

Favorittur for barnefamilier: Nordseter – Hornsjø (14 km) 

Sjekk mtbmap.no for oversikt på sykkelruter i regionen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.