Høyt til hest i fjellet

Nyt fjellet fra hesteryggen i sommer! Vi garanterer at det er en helt egen opplevelse. Ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og til imponerende fossefall. Her kan alle som ønsker å oppleve fjellet fra hesteryggen bli med på tur, fra nybegynner til mer erfaren. Du får også garantert en helt ny venn, etter å ha blitt kjent med “din” hest.

800x500-Venabustallen2-LarsTvete
Spektakulær utsikt over Venabygdsfjellet fra hesteryggen / Foto: Venabustallen

Venabustallen – minnerike opplevelser i fjellet med hest

Venabustallen ligger på vakre Venabygdsfjellet i tilknytning til Venabu Fjellhotell. Venabygdsfjellet ligger sør for Rondane nasjonalpark mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Her kan du nyte åpent fjellandskap og bli fascinert av spektakulær utsikt. Venabustallen tallen har i mer enn 35 år tatt med turister ut i terrenget på hest, både erfarne og helt uerfarne. Kanskje har du aldri har ridd, og ønsker å få oppleve gleden av å se fjellet fra hesteryggen? Eller kanskje kan du tenke deg å ri i kupert fjellterreng; forbi store juv, opp på fjelltopper og til fantastiske fossefall? Det er også flott å kombinere ridning til fjells med både sykling og vandring.

Følg Venabustallen på @venabustallen for å bli kjent med stallen og de ulike hestene

800x500-Venabustallen4-LarsTvete

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Venabustallen tilbyr tilrettelagte turer for alle nivåer / Foto: Lars Tvete
800x500-Venabustallen5
Full galopp i skogen / Foto: Venabustallen

Alle turer tilpasses etter ønske og nivå, og Venabustallen har stor fokus på høy standard når det gjelder sikkerhet, service og trygge hester. Om sommeren har Venabustallen et 20-talls trygge hester av varierte raser og størrelser, flesteparten av hestene er norske dølahester. Felles for alle er at de er stødige på foten, og godt egnet for ridning i terrenget. Uansett hvilket nivå du er på, og hva du ønsker, har Venabustallen noe for deg. Stallen arrangerer rideferier og –weekends, heldagsturer, 4-, 3-, 2- og 1-times turer, rideinstruksjon på ridebanen for nybegynnere, leierunder for de minste, samt kjøring med vogn og kanefart. Venabustallen sitt ønske er å tilby minnerike opplevelser til store og små, i fjellet med hest.

Les mer: Hesteridning i Gudbrandsdalen

Bli med “Behind the scenes” hos Venabustallen:

Fjellridning i spektakulære omgivelser med Dalseterstallen

Dalseterstallen ridning på sommeren fra slutten av juni til midten av august. I Espedalen finner du et flott turterreng som strekker seg fra vannene i dalbunnen gjennom skogen og opp på høyfjellet. Høyeste punkt er Ruten på 1517 moh, der du får en praktfull utsikt inn mot både Jotunheimen og Rondane.

800x500-Dalseterstallen2-IanBrodie
Utsikt fra Espedalen mot Jotunheimen / Foto: Ian Brodie
800x500-Dalseterstallen3-IanBrodie
Hestene får mye omsorg og god stell / Foto: Ian Brodie

Dalseter Høyfjellsthotell har drevet ridning i fjellet i Espedalen siden 1950 i større og mindre grad. Opprinnelig hadde hotellet stall med egne hester og egen rideinstruktør da daværende eier Øivind Lande var en ivrig rytter og hestemann. Nå er det tredje generasjon ved familien Gillebo som driver Dalseter, og i sommerperioden fra slutten av juni til midten av august er det Morten og Siri fra Åsli Ridesenter som er ansvarlig for hesteaktivitetene med islandshester og fjordinger. I denne perioden tilbys det baneridning og turer i fjellet, samt kjøretur i trille på bestilling.

800x500-Dalseterstallen-IanBrodie
Opplev terrenget fra dal til fjell i Espedalen / Foto: Ian Brodie

Andre steder i Gudbrandsdalen som tilbyr hesteridning til fjells

Ridning på Rondablikk

Opplev Kvamsfjellet på hesteryggen! Her kan du bli med på ridetur inn mot Rondane på sommerstid. Her er det muligheter for ridekurs og rideturer for store og små. Les mer om Ridning på Rondablikk

Spidsbergseterstallen

Opplev Venabygdsfjellet fra hesteryggen! Spidsbergseterstallen har inngått samarbeid med Venabustallen. Her kan du bli med på rideturer med trygge hester og erfarne turledere med utgangspunkt fra stallen på Spidsbergseter. Turene arrangeres med utgangspunkt fra Spidsbergseter eller Venabustallen. For større grupper kan andre dager avtales. Les mer om Spidsbergseterstallen

Leave a Reply